OM OSS

Siri

Siri kom til verden i Danmark år 2003. Etter en liten tur innom Kringsjå i Oslo, endte hun opp i Kongsberg godt og vel et halvt år senere. Deretter fikk hun inn friluftslivet med morsmelken. Hun er alltid entusiastisk og klar for tur – går det for lang tid mellom turene skal hun nok sørge for å minne oss på det. Siri er svært opptatt av å dyreforske og er ikke bleik for å samle opp etterkopper og insekter hun måtte komme over på sin vei. Bare to og et halvt år gammel var hun på sin første vinterovernatting i telt.

Siri tar seg en hvil på tur langs kyststien mellom Stavern og Helgeroa

Siri tar seg en hvil på tur langs kyststien mellom Stavern og Helgeroa.

 

Sif

Sif levde sine første tre år i Danmark etter fødselen i 2000 og startet sitt friluftsliv med oppdagelsesturer i bøkeskogen, kanopadling og overnattingsturer på sykkel i Skåne, og, ikke minst – en ukelang telttur i Vålådalen, såvidt to år gammel. I Kongsberg fikk hun for alvor smaken for uteliv og stortrives på tur. Ifølge Sif bør en god leirplass ha et godt klatretre i nærheten. Med sin styrke og utholdenhet er hun ikke redd for å ta i et tak og avlaster mamma og pappas skuldre på langturer.

Sif i høyt humør på Dovrefjell

Sif i høyt humør på Dovrefjell.

 

Becky

Rebecca (Becky) er en sprek 71-modell som alltid er klar for nye eventyr til lands og til vanns. Hun jobber som sykepleier, men har også utdanning innen geologi. Kimen til et aktivt friluftsliv fikk hun i bushen og langs strendene under oppveksten på Tasmania. Hun kan bruke mye tid på å saumfare bakken etter spennende mineraler og fossiler på tur – fossile kråkeboller kan hun støve opp på de rareste steder! Becky var raskt ute med å bruke nærskogen til bærsanking og botanisering med jentene. Sommeren 2010 dro hun alene med jentene på telttur blant moskus og lemmen på Dovrefjell. Becky er svært glad i å være i aktivitet ute og koser seg med løping, langrenn, kajakk og slack-line – og hun leder den interne klatrekonkurransen i familien.

Becky - kanotur på Lauarvann

Becky - kanotur på Lauarvann.

 

Mikkel

Mikkel Soya Bølstad er en rastløs sjel født under oljekrisen i 1973, noe han bærer tydelig preg av – sykkelen er det foretrukne framkomstmiddelet. Han er utdannet lektor i biologi med hovedfag på habitatseleksjon hos kattugle. Utover stor interesse for natur og friluftsliv er han svært glad i kajakkpadling. Vinterstid er ski og truger flittig i bruk. Han har drevet med utholdenhetsidrett i mange år og dukker en gang i blant opp i en og annen konkurranse – i kajakk eller med løpesko eller ski på beina. Mikkel er også glad i foto og kan drive sine omgivelser til vanvidd når han vifter med blitz og kamera rundt nesa på folk. Han liker seg aller best i godt selskap i flott natur – om det så er på langtur eller i villmarka rundt hjørnet.

Mikkel Bølstad

Mikkel Bølstad.

Reklamer

18 svar til OM OSS

 1. Hei

  Etter å ha kommet over bloggen din da jeg var innom fjellforum, må jeg bare si at du har en flott blogg meg mange flotte bilder.
  Har selv to små ( 1,5 og 4 år) som selv storkoser seg på fjellet og i marka.

  Takker for mange tips

  Mvh.
  Anders Rosenvinge

 2. Hei Anders

  Takk for veldig hyggelig kommentar – det motiverer til mer blogging! Ha en fortsatt god sommer på fjellet og i marka.

  Mikkel

 3. Helge R sier:

  Hei

  Kom tilfeldig over bloggen din da jeg søkte på google.com.
  Ser utrolig artig ut med turer med hele familien. Jeg selv er en kar som liker seg best i skog og fjell men barn og kone er ikke helt der enda. Håper du ser hvor heldig du er som får ha de med deg på tur. Lykke til videre og ønsker dere mange flotte turer i skog og mark.
  Takk for flotte bilder på nett. Inspirerende…

  Mvh Helge R

 4. Hei Helge

  Takk for den hyggelige tilbakemeldingen! Og ja, jeg tenker ofte at jeg er heldig som kan dra på tur med familien – det er et privilegium.

  Mvh Mikkel

 5. Asle B.Rindsem sier:

  Hei!
  Etter å ha lest din artikkel om Dovre i siste Fjell og Vidde må jeg si at jeg ble heltent på dette området. Har vært der tidligere, men etter å ha lest artikelen din så er det ingen vei utenom. Mine røtter er jo derifra.Må si at jeg virkelig blir inspirert av dine fortellinger. Selv om jeg farter mye i fjellet selv, så har du gitt meg en ekstra «piff». Dine historier er veldig underholdende lesing, og inspirerende. Håper på fortsatt gode bilder og reiseopplevelser fra deg.

  • Hei Asle
   Tusen, tusen takk for at du kom innom sidene og skrev en så hyggelig kommentar – den gjorde meg veldig glad og inspirerer til å dele mer av friluftsopplevelsene våres. God tur til Dovre!

   Beste hilsener
   Mikkel

 6. hei! fantastisk blogg, med mye gode tips og bilder!
  har selv to barn, marcus 5 og maja 4 som har vært med på ganske mye turer i fjell og mark.
  i det siste har det tatt seg opp, og blitt flere og flere turer og større og større interesse for alt relatert til frilufsliv og friluftsliv med hele familien.
  satt og søkte på google og kom tilfeldigvis over bloggen din. virkelig inspirerende!

  m.v.h Martin Handeland

 7. Guri sier:

  Hei!
  Virkelig flott blogg, med både spennende lesning og masse flotte bilder!
  Hvilke objektiver bruker du når dere er ute på tur? Og bruker du filter i tillegg?
  Hilsen Guri

  • Hei Guri
   Det var koselig at du liker bloggen 😀 Vi bruker for tiden mest et 16-85mm nikon DX objektiv til generelt bruk og et 35mm f1,8 til motiver der vi ønsker liten dybdeskarphet (portretter, nærbilder mm.). Lav vekt har høy prioritet. Objektivene har et UV filter som beskytter frontlinsen. I tillegg bruker vi et variabelt gråfilter til filming (LCW Fader ND MkII ND4-ND400). Til enkelte bilder bruker vi også håndholdt flash. Det er spesielt kjekt hvis man vil skape litt liv på gråværsdager eller i skumringen.

 8. Øystein Johnsen sier:

  Hei på deg!
  Kjempefin blogg! Gleder meg til hvert innlegg du legger ut. Er i startgropa når det gjelder friluftsliv, så jeg suger til meg alle erfaringer og tips jeg kan finne. 🙂

  Men jeg lurte på disse bildene du tar. Hvordan får du de så utrolig punchy og fremtredende? Ta for eksempel det øverste bildet ditt i innlegget den 5. februar. En grå og «trist» dag, men likevel skikkelig punchy farger på jakka og sandleika(?). Du prater om en håndholdt flash i kommentaren over. Men bruker du noen redigering på PC før du legger bilder ut?

  • Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, Øystein. Den håndholdte flashen er det som «gjør» bildet. RAW-filene rett fra kameraet kan virke litt tamme, så jeg justerer ofte lysstyrke, kontrast og eventuelt fargemetning på bildene i etterkant i RAW-converteren Bibble 5. På det øverste bildet i innlegget har jeg i tillegg lagt til et graduert gråfilter, siden himmelen nesten ble utbrent (veldig lys). Dette kan forøvrig gjøres både digitalt og med et fysisk filter foran objektivet. Bildet av Sif på sykkel er så og si identisk med jpg-filen rett fra kameraet. Her er blåfargen skapt ved å endre hvitbalansen i kameraet og bruke oransje blitzlys, da bildet ble tatt.

   Jeg bruker med andre ord ikke Photoshop, så bildene ut av kameraet er som regel nesten identiske med de som blir lagt ut.

   Fotohilsen Mikkel

 9. Øyvind Andreassen sier:

  Hei!
  Kom over Dovre-artikkelen din på et venteværelse i dag. Ville bare si at det var fantastisk lesning! Jeg ble varm om hjertet av beskrivelser av både natur og familieliv. Finnes den artikkelen på nettet et sted?

  Kommer nok til å begynner å følge med på bloggen:)

  • Mange, mange takk for veldig hyggelig tilbakemelding, Øivind, det setter jeg stor pris på! Jeg jobber med å gjøre denne og andre artikler tilgjengelige, men det blir dessverre foreløpig ikke på bloggen.

   Beste hilsener
   Mikkel

 10. Hei Mikkel.
  Kom over bloggen din da jeg satt å søkte på Løkkene i Kongsberg. Kjempe fin og kul side du har laget her… Skal begynne å følge med framover på sida de. Håper vi kan få til noen turer sammen etterhvert i sommer. Fisken er i gang og venter på å bli fanget inn…
  Snakkes.

  Mvh. Jan Erik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s