Ingen grenser

INGEN GRENSER. Fjellet er en spennende arena for mestrinsglede og opplevelser, både for små og store.

INGEN GRENSER. Fjellet er en spennende arena for mestrinsglede og opplevelser, både for små og store.

Da jeg første gang hørte om konseptet til programmet Ingen grenser, var jeg heller skeptisk: Nei og nei, Lars Monsen, har du gjort knefall for spekulativt reality-TV? Mine fordommer ble raskt gjort til skamme første gang jeg så programmet: Det framstår som et vakkert, rått og usminket portrett av mennesker med funksjonshemming. Det handler om hverdag, drømmer og lengsler hos en gruppe mennesker mange kanskje ikke hadde viet samme oppmerksomhet i en annen kontekst. Ja, det er slit og tøying av grenser, men det er også lagånd og empati i bøtter og spann. Jeg liker det.

Det er befriende at konseptet handler om nettopp lagånd og menneskeverd, ikke om å stemme ut andre deltakere eller gjøre narr av dem. Samtidig setter det tankene i sving, for hva kan vi ikke oppnå hvis vi sammen setter oss mål og jobber mot å nå dem?

Friluftsliv med barn skal vel først og fremmest være kos og glede ved å være ute. Likevel kan det å sette seg et mål i fellesskap og jobbe sammen som familie for å nå dem være en flott opplevelse. Barn har ikke den samme utholdenheten fysisk og mentalt som vi voksne, men klarer vi å gi barna passende utfordringer, vil de stille og rolig tøye sine grenser og vokse på dette. Aller best er det kanskje hvis de selv setter seg sine mål. Det venter mange små eventyr rett der ute: Bestige den lokale fjelltoppen, utforske en elv i kano eller på luftmadrass, gå på ski helt til hytta bakenfor bortenfor, overnatte i telt for første gang, overnatte ute om vinteren, sykle eller gå gjennom hele …

INGEN GRENSER. Eldstejenta hadde lenge ønsket seg å dra på overnattingstur på sykkel igjen. Vi tok  henne på ordet i høst.

INGEN GRENSER. Eldstejenta hadde lenge ønsket seg å dra på overnattingstur på sykkel igjen. Vi tok henne på ordet i høst.

Reklamer

Om Mikkel Soya

Outdoor magazine writer, author and photographer with a soft spot for biking and paddling.
Dette innlegget ble publisert i Barn og friluftsliv og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s