Video: Packrafting i Gautefall

I slutten av juli reiste vi på en seks dager lang tur med packraft i Gautefall med barna. Det ble til tre mil med padling og overbæringer, mens vi fulgte en perlerekke av sjøer og tjern, bunnet sammen av en liten elv. Den brutale tragedien 22. juli, med bomben i regjeringskvartalet og massakren på Utøya, lå som en skygge over oss de første dagene, men etterhvert ga vi os hen til magiske Gautefall. Det var godt å være på tur sammen, med masser av tid til ettertanke – og til bare å være.

Bli med til Gautefall – til en liten villmark, der skogsbilveiene ennå ikke har spist seg inn i det særpregede landskapet – med åpen skog, store områder med sva og blanke tjern.

Reklamer

Om Mikkel Soya

Outdoor magazine writer, author and photographer with a soft spot for biking and paddling.
Dette innlegget ble publisert i Barn og friluftsliv, Packrafting, Turberetninger, Video og merket med , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

9 svar til Video: Packrafting i Gautefall

 1. Asle Rindsem sier:

  Dette er en video som er med å øke forståelse og interesse for padling.Med den interesse og glød som blandt annet ungene viser så kan jeg ikke forstå annet enn at mange vil prøve dette. Og oppleve norsk natur fra en ny vinkel. En interessant og underholdende video.

  Asle!

 2. Elin Bergene sier:

  Hei! Vi har sjekket ut bloggen deres daglig etter å ha lest om trugeturen i siste Friluftsliv. Min angst for teltsoving om vinteren har blitt dempet og vi har denne uken bestilt vintertelt. Vi padler havkajakk til vanlig med barna våre, 5 og 7 år, og etter å ha sett denne videoen fikk jeg VELDIG lyst å prøve packraft som et godt alternativ ved innlandspadling. Fortsett med inspirerende innslag!

  Hilsen Elin i Trondheim

  • Hei Elin
   Takk for veldig hyggelig tilbakemelding. Havpadling med barna høres veldig bra ut. Padler dere to’er? Selv har vi bare prøvd overnattingstur i havkajakk én gang, men syntes det var helt magisk. Jeg skulle forøvrig gjerne oppdatert bloggen oftere, men med mange andre gjøremål blir det omtrent til hver 5. – 7. dag. God vintertur 😀

   Turhilsen
   Mikkel

 3. turdings sier:

  Hei igjen! Da har vi sovet i «sub-zero», i noen timer i allefall 🙂 Ikke kaldt og vi er spente på nytt forsøk i mer kulde senere. Når vi padler på havet, er det i doblinger, men de små har egne kajakker vi har brukt på mindre turer. De padler bare noen hundre meter, men vi synes det er verd å legge opp til det også, og håper at de vil finne glede i å kunne være uavhengig av oss etter hvert. Vi har vært på Helgelandskysten to år på rad, og synes det er det vakreste sted på jord. Mener selv at vi har gjort noe rett på turfronten når barna insisterer på at vi må dra tilbake til det nøyaktige stedet fra i fjor. Blogging tar tid, men ser jeg på twitter at du også skriver bok? Vi kjøpte Fjellbarna i fjor og lar oss inspirere av dem, er det noe lignende du har på gang? Hvilken modell Osprey har du til dine barn? Vi lurer på om 7åringen skal få jib´en til jul.

  Hilsen Elin

 4. Hei Elin
  Så gøy at dere har vært på overnatting i telt nå med barna. Det høres veldig flott ut med padling på Helgelandskysten, en eller annen gang håper jeg vi tar turen dit også.

  Jentene bruker begge fortsatt sine Jib 35. Bortsett fra et litt dumt designet topplokk er vi veldig godt fornøyd – det er på mange måter en voksensekk i miniatyr. Med hensyn til bok er det noe på gang, men det er fortsatt et godt stykke vei til en eventuell utgivelse 😀

 5. Tilbaketråkk: På Nidelva i julegaver | Turting

 6. Tilbaketråkk: Turåret 2011 – et tilbakeblikk | Villmarka rundt hjørnet

 7. Tilbaketråkk: 6 turblogger du bør legge til i favoritter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s